Marta Kornak

Marta – redaktor prowadząca

Liczba punktów za aktywność
70
Liczba obserwujących
10

Wyślij wiadomość
Pascha - przepis Magdy Gessler
Użytkownik Marta – redaktor prowadząca w dniu 21.02.2018 13:20 opublikował przepis :

Pascha - przepis Magdy Gessler

Pascha - deser, który, choć nie jest tak popularny jak babki, mazurki czy serniki, powinien znaleźć swoje miejsce w menu na Wielkanoc. Lekkość, puszystość, ale i dekoracyjność to to, czym wyróżnia się pascha. Przepis Magdy Gessler zakłada wykorzystanie twarogu, można jednak przygotować paschę także z użyciem mleka i śmietany.

Mazurek kajmakowy Magdy Gessler
Użytkownik Marta – redaktor prowadząca w dniu 21.02.2018 12:32 opublikował przepis :

Mazurek kajmakowy Magdy Gessler

Mazurek wielkanocny to punkt obowiązkowy na świątecznym stole. Ja najbardziej lubię ten na cienkim kruchym spodzie z przesłodką masą kajmakową i dekoracją z bakalii, które przełamują nieco słodycz. Zobacz przepis na mazurek kajmakowy Magdy Gessler z dodatkiem suszonej gruszki – prosty i smaczny.

Wielkanoc: ciasta na święta
Użytkownik Marta – redaktor prowadząca w dniu 14.02.2018 10:16 opublikował artykuł :

Wielkanoc: ciasta na święta

Jakie ciasta na święta wielkanocne przygotować? My stawiamy na klasyczne wypieki – baby, mazurki i serniki, bo to na nie czekamy cały rok. Oczywiście na naszym świątecznym stole nie zabraknie też mniej tradycyjnych słodkości, ale to właśnie tym dobrze znanym ciastom na święta poświęciliśmy tę galerię. Zobaczcie, jakie ciasta na Wielkanoc polecamy.

Omlet – przepis na uniwersalne danie
Użytkownik Marta – redaktor prowadząca w dniu 12.02.2018 15:55 opublikował przepis :

Omlet – przepis na uniwersalne danie

Omlet – dla niektórych śniadaniowy klasyk, dla innych awaryjna potrawa, gdy trzeba coś zjeść, a gotować się nie chce. Prosty, szybki i uniwersalny, bo można go skomponować zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Zobacz przepis na omlet idealny.

Sos tatarski
Użytkownik Marta – redaktor prowadząca w dniu 09.02.2018 15:12 opublikował przepis :

Sos tatarski

Doskonały do jajek, wędlin czy dań z grilla - sos tatarski. Zamiast kupować, warto przygotować go w domu na bazie domowego majonezu i ulubionych składników. Zobacz przepis na domowy sos tatarski - wyrazisty dodatek!