Rybno ziemniaczane kotlety z ziołami

5 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie z ziemniakami, rybą i ziołami.
W sam raz na obiad jak i na drugie śniadanie do pracy.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków
    0,5kg filetów rybnych np z morszczuka
    Po pół pęczku koperku i pietruszki
    2 jajka
    Ok 3/4 szkl. Mąki
    Sól, pieprz
    Bułka tarta
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z ziemniaków

Rybno ziemniaczane kotlety z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę posiekać na mniejsze kawałki zmieszać z ziemniakami oraz posiekanym koperkiem i pietruszką. Dodać jajka, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać i dodać mąki, tak aby z masy można uformować kotlety. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ziemniaki Koperek Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować