Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie z ziemniakami, rybą i ziołami.
W sam raz na obiad jak i na drugie śniadanie do pracy.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
0,5kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków
0,5kg filetów rybnych np z morszczuka
Po pół pęczku koperku i pietruszki
2 jajka
Ok 3/4 szkl. Mąki
Sól, pieprz
Bułka tarta
Olej
Rybno ziemniaczane kotlety z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę posiekać na mniejsze kawałki zmieszać z ziemniakami oraz posiekanym koperkiem i pietruszką. Dodać jajka, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać i dodać mąki, tak aby z masy można uformować kotlety. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Komentarze