Kotlety rybno – ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 45 min

Chrupiące kotleciki do obiadu i do bułki!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    * filet np.dorsz - 300 g
    * ziemniaki - ok.200 g
    * natka pietruszki - 1 pęczek
    * cytryna - 1 szt
    * liść laurowy - 2 szt
    * cebula - 1 szt
    * masło - 1 łyżka
    * olej - 300 ml
    * panierka owsiana / bułka tarta
    * sól
    * pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotlety rybno – ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut.

    Odcedzamy i rozdrabniamy.

    Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki.

    Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

    Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę.

    Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.

    Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować