Kotlety ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne i łatwe w przygotowaniu kotlety ziemniaczane z gotowanych ziemniaków, to propozycja na smaczny jarski obiad.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych ziemniaków
    1 jajko
    1 cebula
    3 łyżki mąki
    3 łyżki bułki tartej
    Pęczek szczypiorku
    Sól pieprz do smaku
    Zioła prowansalskie

    Dodatkowo
    Olej do smażenia
    Bułka tarta
    Ulubiona surówka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
    Wystudź i przeciśnij przez praskę.
    Cebulę obierz pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na złoty kolor dodaj do ziemniaków.
    Następnie dodaj jajko, mąkę, bułkę tartą, pokrojony szczypiorek, dopraw do smaku solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Z masy ziemniaczanej formuj okrągłe kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Kotlety ziemniaczane podawaj z ulubioną surówką.

Porady

Do masy ziemniaczanej zamiast szczypiorku możesz dodać koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki gotowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować