Mus z białej czekolady z czarną porzeczką

4.8 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatny słodki mus przełamany kwaśną czarną porzeczką

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mascarpone
    150 g jogurtu naturalnego
    150 g białej czekolady
    300 g czarnej porzeczki
    150 g cukru
    1 łyżka żelatyny
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus

Mus z białej czekolady z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone połączyć z jogurtem.
    Białą czekoladę rozpuścić nad parą wodną.
    Czekoladę połączyć z masą jogurtową. Przełożyć do pucharków, schłodzić ok 3 godzin w lodówce.
    Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody.
    Porzeczkę przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, ok 10 min. Następnie dodać sok z cytryny i cukier. Gotować na małym ogniu jeszcze ok 5 min. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dokładnie wszystko wymieszać.
    Zostawić do wystygnięcia. Wylać na mus i schować do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować