Deser malinowa chmurka

4.22 (9 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Połączenie malin, śmietany i bezy jest niesamowite.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    150 g herbatników
    70 g masła
    Masa z galaretką
    250 g malin
    3 galaretki
    Masa śmietanowa:
    0,5l śmietany 36%
    250g mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    Beziki
    50g płatki migdałów
Wystaw ocenę:

4.22 (9 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser malinowa chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki blendujemy i dodajemy roztopione przestudzone masło. Mieszamy i wykładamy po 2-3 łyżki do pucharków (ok 6/8 pucharków zależy od wielkości) , dociskamy do dna. Chłodzimy ok 30 min w lodówce.
    Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl wody. Studzimy.
    Na masę z herbatników wylewamy po trochę galaretki układamy maliny i chłodzimy ok 10 min. Następnie wylewamy resztę galaretek na maliny. Chłodzimy.
    Śmietanę ubijamy razem z mascarpone i cukrem pudrem. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy pucharki. Na wierz układamy beziki i posypujemy migdałami.

Porady

Maliny mogą być mrożone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować