REKLAMA
Ryba przyrządzona w ten sposób na pewno nie będzie sucha. Ponadto jest o wiele zdrowsza niż panierowana.
(średnia 4.26 z 206 głosów)
Porady
Podany czas pieczenia jest odpowiedni dla niewielkich filetów, jeśli pieczemy duże i dość grube filety, wydłużamy czas pieczenia do ok. 45 minut. Możemy zrezygnować z obkładania filetów plasterkami cytryny.
Mięso przyrządzone w ten sposób jest soczyste i mięciutkie.
Sposób na smaczną rybę prosto z piekarnika. Dzięki tej technice przygotowania, danie jest dietetyczne, a panierka nie nasiąka tłuszczem ze smażenia.
Pyszna i soczysta pierś, upieczona w rękawie. Doskonała do obiadu, na sałatkę lub po wystudzeniu jako wędlina na chleb.
karkówka na niedzielny obiad
Tak przygotowana ryba jest soczysta i smaczna. Doskonale sprawdzi się na lekki obiad.
Niezwykle soczysta ryba z ostrym akcentem, banalnie prosta w przygotowaniu. Doskonała propozycja na obiad i kolację.
Komentarze