Placuszki na mleczku kokosowym z bananem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Takich pysznych placuszków nasmażyłam na podwieczorek. Do ich przygotowania użyłam mleczka kokosowego. Wyszły bardzo delikatne w smaku i pachnące. Polecam i to bardzo.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto:
    2 jajka
    250 ml mleczka kokosowego z puszki
    1 cukier waniliowy
    4 łyżki mąki krupczatki
    6 lekko kopiastych łyżek mąki tortowej
    2 łyżki cukru
    pół małej łyżeczki proszku do pieczenia


    Dodatkowo:
    1 większy banan
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Jajko

Placuszki na mleczku kokosowym z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy mikserem na gładkie i bez grudek ciasto. Ciasto powinno być dość gęste, ale tak by swobodnie spływało z łyżki. Następnie do ciasta dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę banana i mieszamy łyżką.
  • 2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia się.
  • 3. Podanie: Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 20 sztuk placuszków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jajka Mleko kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować