Placuszki na kefirze z jabłkiem

3.73 (853 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób

Idealne na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400ml kefiru
    1 jajko
    1/2 łyżeczki sody
    1 łyżka cukru
    szczypta soli
    2 jabłka
    cynamon
    2-2,5 szklanki mąki
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

3.73 (853 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Przekąski

Placuszki na kefirze z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy na plasterki.
  • 2. W misce umieszczamy kefir, sodę. Następnie dodajemy jajko, cukier, sól. Dodajemy pokrojone jabłka oraz cynamon a na koniec mąkę.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
  • 3. Smażymy na oleju z 2 stron aż placuszki ładnie się zarumienią.
    Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Cynamon Jabłka Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować