Twarogowe Placuszki Z Bananem / Bez jajek

4.39 (165 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Kolejne twarogowe placuszki, które skradły mi serducho. Najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu :-)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 7 placuszków:
    200 g twarogu półtłustego lub tłustego
    3 czubate łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki pszennej do obtaczania placków
    2 łyżki cukru
    kilka kropel esencji waniliowej
    1 średniej wielkości, dojrzały, banan
Wystaw ocenę:

4.39 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Twarogowe placuszki z bananem / bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Banana rozgniatamy.
    1. Do bananów dodajemy twaróg i również rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier i mieszamy wszystko dokładnie.
    2. Formujemy placki i obtaczamy w mące (ciasto jest bardziej zwarte niż przy plackach z jajakami ale tak ma być).
    3. Smażymy placki na niewielkiej ilości oleju, na rozgrzanej patelni, a następnie zmniejszamy gaz.
    Jeszcze ciepłe placki są delikatne i bardzo mięciutkie, po całkowitym ostygnięciu twardnieją.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować