Kolejne twarogowe placuszki, które skradły mi serducho. Najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu :-)
30 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na około 7 placuszków:
200 g twarogu półtłustego lub tłustego
3 czubate łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki pszennej do obtaczania placków
2 łyżki cukru
kilka kropel esencji waniliowej
1 średniej wielkości, dojrzały, banan
Twarogowe placuszki z bananem / bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Banana rozgniatamy.
1. Do bananów dodajemy twaróg i również rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier i mieszamy wszystko dokładnie.
2. Formujemy placki i obtaczamy w mące (ciasto jest bardziej zwarte niż przy plackach z jajakami ale tak ma być).
3. Smażymy placki na niewielkiej ilości oleju, na rozgrzanej patelni, a następnie zmniejszamy gaz.
Jeszcze ciepłe placki są delikatne i bardzo mięciutkie, po całkowitym ostygnięciu twardnieją.
Komentarze