Ewa Mróz

Ewa Mróz

O mnie:

Miłośniczka dobrej kuchni i muzyki. Prowadzę bloga kulinarnego http://fully-flavoured.blogspot.com/ , na którego wszystkich serdecznie zapraszam! "Znajdziecie tutaj przepisy dla duszy. Proszę pamiętajcie o tym, kiedy będziecie z nich korzystać. (..) Gdy rozbijacie jajko i odmierzacie szklankę mąki, magicznie mieszacie dar życia. Proteiny i minerały zawarte w jedzeniu zmienią się w kości i mięśnie, ale podczas gotowania wasze uczucie zamieni się bezpośrednio w duszę" Michael Jackson

Liczba punktów za aktywność
212
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
Zdrowy tort urodzinowy  - bez cukru, glutenu i nabiału
Użytkownik Ewa Mróz w dniu 18.04.2015 11:07 opublikował przepis :

Zdrowy tort urodzinowy - bez cukru, glutenu i nabiału

Zapraszam na pyszny tort przygotowany z myślą o pierwszych urodzinkach mojego siostrzeńca. Tort- wyzwanie, ponieważ musiałam przygotować go bez użycia cukru, glutenu, nabiału i białek. Zachęcam do przetestowania przepisu - to fajny pomysł na zaserwowanie naszym pociechom i bliskim zdrowej słodkości

Pasztet z soczewicy
Użytkownik Ewa Mróz w dniu 22.02.2015 09:40 opublikował przepis :

Dwukolorowy pasztet z soczewicy

Pyszny, aromatyczny, dwukolorowy i oczywiście zdrowy ;) . Taki właśnie jest wegetariański pasztet na bazie soczewicy czerwonej i zielonej. Polecam!

Ciasto "Kremowe pokusy"
Użytkownik Ewa Mróz w dniu 21.02.2015 09:27 opublikował przepis :

Ciasto "Kremowe pokusy"

Twarogowe wilgotne ciasto będzie bazą, którą przełożę trzema masami- pomarańczową, truskawkową i cytrynową. Podstawą ostatniego kremu będzie skondensowane mleko słodzone- stanowi więc nie lada gratkę dla wszystkich łasuchów i przywołuje smaki z dzieciństwa.

Ciasto "Pomarańczowe Capri"
Użytkownik Ewa Mróz w dniu 21.02.2015 09:13 opublikował przepis :

Ciasto "Pomarańczowe Capri"

Dzięki znaczącej ilości słodkiego serka ciasto wychodzi przyjemnie wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość. Z poniższych proporcji wychodzą dwie blaszki 33 x 11 cm.

Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto
Użytkownik Ewa Mróz w dniu 19.02.2015 11:46 opublikował przepis :

Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto

Pyszne, mega zdrowe a do tego dietetyczne danie. Idealne jako samodzielny posiłek wegetariański lub dodatek do ryb czy mięs. Lekko cytrynowe, z dodatkiem chrupiących pistacji. Polecam!