REKLAMA

Pudding chia na mleczku kokosowym z mango

wyświetlono: 10123 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 1

Nasiona chia zna już chyba cały świat, nic dziwnego te małe nasionka zamieszkuje ogromna ilość składników odżywczych : białka, błonnika czy kwasów tłuszczowych omega. Zalane wodą czy mlekiem powiększają swoją objętość kilkukrotnie. Pożywny pudding na mleczku kokosowym z egzotycznym musem z mango to propozycja na zdrowy deser lub pożywne i wartościowe drugie śniadanie.

Wykonanie tego deseru jest banalnie proste a efekt bardzo smaczny!

opublikowany: 27.12.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka mleczka kokosowego
    4 łyżki nasion chia
    3 płaskie łyżki cukru brązowego nierafinowanego Deremara
    2 dojrzałe mango
Ocena:

(średnia 4.96 z 152 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego kubka lub miseczki wsypać nasiona chia wymieszać z cukrem deremara, wlać mleko kokosowe z puszki i dokładnie wymieszać.

    Gdy nasionka zaczną przybierać galaretowatą konsystencję przelać po równo do 4 szklanych pucharków. Odstawić do lodówki.


    Mango obrać , pokroić na kawałki, przełożyć do miski i zmiksować blenderem na mus, wylać na wierzch puddingu, schładzać kilka godzin w lodówce lub zostawić na całą noc.


    Najlepiej robić go wieczorem wtedy na śniadanie jest idealny J
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: i love food i love food

Mango chia pudding

Pudding jest lekki, przyjemnie owocowy, a przez dodanie chia zyskuje zaskakującą fakturę.

kategoria: Desery pudding opublikowany: 17.09.2016 | wyświetlono: 263 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE