Takie mięcho możecie podać jako wędlina do kanapek lub danie obiadowe polane sosem, u mnie taka wędlinka zniknęła do kanapek. Bardzo często je przygotowuje.
1,300 kg schabu bez kości
300 g mięsa mielonego z łopatki
pęczek natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej
2 ząbki czosnku
papryka w proszku słodka
2 łyżki oleju
pieprz i sól
jajko
nić wędliniarska
rękaw do pieczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Nadziewany schab mięsem mielonym
1.
Mięso mielone wymieszać z solą i pieprzem, bułką tartą, jajkiem oraz natką pietruszki i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawić.
2.
Schab rozciąć na duży prostokąt zaczynając od dłuższego boku ma wyjść cienki duży prostokąt. Lekko rozbić, posypać solą oraz pieprzem i nałożyć farsz z mięsa mielonego. Zwinąć roladę zaczynając od krótszego boku. Obwiązać nicią.
3.
Schab natrzeć olejem z papryką w proszku i włożyć do rękawa.
4.
Przełożyć do blaszki i wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec ok 90 minut. Letni odstawić do lodówki, kroić następnego dnia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze