Nadziewany schab mięsem mielonym

4.49 (167 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Takie mięcho możecie podać jako wędlina do kanapek lub danie obiadowe polane sosem, u mnie taka wędlinka zniknęła do kanapek. Bardzo często je przygotowuje.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 1,300 kg schabu bez kości
    300 g mięsa mielonego z łopatki
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    papryka w proszku słodka
    2 łyżki oleju
    pieprz i sól
    jajko
    nić wędliniarska
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Wędliny

Nadziewany schab mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z solą i pieprzem, bułką tartą, jajkiem oraz natką pietruszki i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawić.
  • 2. Schab rozciąć na duży prostokąt zaczynając od dłuższego boku ma wyjść cienki duży prostokąt. Lekko rozbić, posypać solą oraz pieprzem i nałożyć farsz z mięsa mielonego. Zwinąć roladę zaczynając od krótszego boku. Obwiązać nicią.
  • 3. Schab natrzeć olejem z papryką w proszku i włożyć do rękawa.
  • 4. Przełożyć do blaszki i wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec ok 90 minut. Letni odstawić do lodówki, kroić następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować