Schab nadziewany grzybami leśnymi

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Smaczne soczyste pachnące mięsko z grzybkami w środku i na wierzchu, idealnie sprawdzi się na różnych uroczystościach rodzinnych. Gorąco polecam takie nadziewane mięsa jest szybkie do przygotowania a zapach mięska i grzybków unosi się po całym domku, można się nim zajadać na ciepło lub zimno jak kto woli :)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 1/2 kg schabu
    500 g mieszanych grzybów leśnych świeżych lub mrożonych
    2 cebule
    2 łyżki oleju
    1 łyżka masła
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    sól
    pieprz
    słodka papryka

    Dodatkowo:
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Schab nadziewany grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać , cienkim nożem wbić w środek i kilka razy obracać żeby zrobić tunel na nadzienie.
  • 2. Grzyby oczyścić i umyć, posiekać w drobną kostkę wraz z cebulką i poddusić na łyżce masła, doprawić. Odstawić do wystudzenia.
  • 3. Wystudzone grzybki wpychać do schabu upychając łyżką drewnianą.
  • 4. Przyprawę wraz z słodką papryką i solą wymieszać z olejem i natrzeć dokładnie mięso z każdej strony. Na wierzchu ułożyć resztę nadzienia. Odstawić na noc do lodówki.
  • 5. Następnego dnia przełożyć schab do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Grzyby Mięso Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Schab nadziewany suszonymi grzybami

4.48 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab nadziewany suszonymi grzybami

juchab Polecam gorąco! 30 min

To może cię zainteresować