Kotleciki mielone drobiowe

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne mielone kotlety z mięsa drobiowego surowego ja zrobiłam je z fileta, wyszły delikatne mięciutkie i bardzo smaczne.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g mięsa z mielonego fileta
    2 łyżki bułki tartej
    przyprawa do mięsa mielonego
    2 ząbki czosnku
    jajko wiejskie
    pieprz i sól
    Panierka:
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotleciki mielone drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki 1. Mięso mielone z fileta przekładamy do miseczki, jeżeli nie mamy mielonego to mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, pieprz i sól oraz szczyptę przyprawy do mięsa mielonego. Mięso dokładnie wyrabiamy ręką. Odstawiamy na 15 minut.
  • kotleciki 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor. Kotleciki podajemy odrazu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować