Kotleciki mielone z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Aromatyczne mięsne kuleczki ze słodką żurawiną to świetny pomysł i ciekawa propozycja dla fanów połączenia mięsa z owocami.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g fileta z kurczaka
    400g mięsa z szynki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 bułka kajzerka
    1,5 szklanki mleka
    1 jajko
    2 łyżeczki majeranku
    120g żurawiny do mięs i serów ze słoika
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
    bułka tarta do obtoczenia kotlecików
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotleciki mielone z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet, szynkę, cebulę, czosnek i bułkę wcześniej namoczoną
    w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, majeranek i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki, wkładając do środka po jednej łyżeczce żurawiny.
  • 3. Kotleciki lekko obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mięso mielone Szynka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować