REKLAMA

Siekane kotleciki drobiowe

wyświetlono: 1548 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Kotleciki drobiowe są uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych, na obiad proponuję tanią klasykę- siekane kotleciki z cebulką i serem, która zawsze się sprawdza na różne okazje a jest całkiem inna niż smażony filet w panierce.
Polecam gorąco.

opublikowany: 08.03.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 35 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 duże porcje:
    1 podwójny filet z kurczaka
    1 średnia cebula
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki majonezu
    4 łyżki startego ostrego sera żółtego np. cheddar
    Sól himalajska do smaku
    Świeżo mielony pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Ocena:

(średnia 5 z 164 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobiowe płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w drobną kostkę, obraną cebulę siekamy drobniutko, mieszamy w misce.
  • 2. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą himalajską, pieprzem, dodajemy mąkę pszenną i majonez oraz starty na tarce jarzynowej ser, wszystko mieszamy na jednolitą gładką masę bez grudek. Odstawić na 15 minut aby mięso naszło smakiem.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju wykładamy łyżką porcje mięsa formując owalne kotleciki, smażymy z obu stron na złocisto, delikatnie przewracając tak aby się nie rozpadły.

    Podawać z gotowanymi ziemniakami i bukietem ulubionych surówek.

    Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Siekane kotleciki drobiowe Dodane przez: Babcia Tereska


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kociołek Iwony ki250x250x

Siekane kotleciki drobiowe

Lekkie, smaczne, błyskawicznie znikające z talerza kotleciki.

kategoria: Dania główne opublikowany: 13.11.2013 | wyświetlono: 2397 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE