Keks pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bogactwo bakalii, delikatny smak skórki pomarańczowej - pycha!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - Jajko: 4 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki

    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - rodzynki: 1 szklanka
    - orzechy włoskie: 0.5 szklanki
    - morele suszone: 12 sztuk
    - śliwki suszone: 10 sztuk
    - skórka pomarańczowa: 0.5 szklanki
    - margaryna: 200 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Keks pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakalie posiekać, namoczyć w gorącej wodzie ( w małej ilości), następnie odcisnąć i obtaczać w mące. Z mąki, jajek, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, rozpuszczonej margaryny ukręcić ciasto na gładką masę. Dodać bakalie, piec w 180 stopniach około 40 minut. Po włożeniu do formy zrobić rowek w cieście, aby ładnie pękło podczas pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Skórka pomarańczowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować