Zupa brokułowa z serem gorgonzolą

4.5 (180 ocen)

  • Dla 4 osób

Zupa brokułowa z serem gorgonzolą

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże główki brokułów
    800 ml bulionu warzywnego
    100 g sera gorgonzola
    2 dojrzałe gruszki
    2 łyżki masła
    opcjonalnie kilka orzechów włoskich
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa brokułowa z serem gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły czyścimy i dzielimy na różyczki, w średniej wielkości garnku gotujemy bulion warzywny i dodajemy brokuły. Gotujemy około 3-4 min, aż warzywa będą miękkawe, ale zachowają swój intensywnie zielony kolor. Całość miksujemy, dodając ser. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gruszki obieramy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy gruszki z każdej strony po 2 min. Zupę podajemy z gruszką, pokruszonym serem i orzechami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować