Zupa pieczarkowa z makaronem

4.1 (252 ocen)

Smaczna i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • - około 1,5 litra domowego bulionu lub wody;
    - 20-30 dag pieczarek;
    - 1 cebula;
    - 5 dag masła;
    - kawałeczek marchewki, pietruszki i selera;
    - około 15 dag makaronu np. mała muszelka;
    - 2 łyżki śmietany;
    - natka pietruszki;
    - sól;
    - pieprz.
Wystaw ocenę:

4.1 (252 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać na cebulę i dusić przez około 15 minut. Przełożyć do bulionu i zagotować. Marchewkę, pietruszkę i seler; obrać, umyć, pokroić w kosteczkę i wrzucić do bulionu. Na gotującą się zupę wsypać makaron i ugotować do miękkości. Doprawić do smaku, solą, pieprzem. Śmietanę rozprowadzić w kilku łyżkach gorącej zupy i dodać do całości. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Spróbuj też prostego przepisu na zupę selerową.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować