Keks pomarańczowy na święta

2.33 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomarańczy zapewnia mi sok pomarańczowy. Bakalie nadają wypiekowi specyficznego smaku, ale również aromatu. Jest to ciasto pulchne i bardzo smaczne. Doskonały dodatek do herbaty i na święta.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    200 g masła
    150 g cukru pudru
    50 g bakali(skórka pomarańczowa i cytrynowa, orzechy)
    50 ml soku pomarańczowego
    10 g proszku do pieczenia
    4 jajka
Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks

Keks pomarańczowy na święta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Dodaje po jednym jajku. Miksuję. Dodaję sok pomarańczowy. Miksuję. Bakalie i mąkę łączę ze sobą. Dodaje do masy. Dodaje proszek do pieczenia. Miksuję. Tortownicę smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Leje ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować