CIASTECZKA OWSIANE - BEZ MĄKI

4.5 (167 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka w przygotowaniu są wręcz ekspresowe. Można je przechowywać bez obaw przez kilka dni.
Wegańska opcja.
Warto tutaj zaznaczyć, że pomimo sporej kaloryczności ciasteczka są zdrowe, nie znajdziemy w nich mąki, białego cukru oraz tłuszczu. Z powodu obecności bananów, dają dużo energii na cały dzień.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 banany
    2 szklanki płatków owsianych
    łyżeczka miodu z mniszka
    dodatki (podzieliłam ciasto na dwie części):

    jagody goji, nasiona chia,
    wiórki kokosowe, siemię lniane, suszone borówki.
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Bezy

Ciasteczka owsiane - bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Banany zblendować.
    2.Dodać płatki owsiane. Dokładnie wymieszać.
    3.Wmieszać miód oraz dodatki.
    4.Piekarnik nastawić na 160 stopni.
    5.Ciasteczka wyłożyć na papier pergaminowy (dodatkowo posmarowałam papier minimalną ilością oleju kokosowego). Piec ok. 20 minut.

Porady

Na jedno ciasteczko bez dodatków przypada 66,1 kcal.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować