Ciasteczka owsiane bez mąki, masła i mleka

4.46 (187 ocen)

  • 25 min

Czy może być coś lepszego od ciastek bez wyrzeczeń? ;)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 szklanka pełnoziarnistych płatków owsianych
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1 szklanka mielonych migdałów
    jajko
    2 łyżki oleju kokosowego
    3 łyżki miodu
    1 łyżka rodzynek
Wystaw ocenę:

4.46 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka owsiane bez mąki, masła i mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki, migdały oraz rodzynki.
    Następnie dodajemy jajko, olej kokosowy oraz miód. Całość razem dokładnie łączymy i odstawiamy do lodówki na godzinę.

    Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia.

    Z masy formujemy niewielkie kulki, trochę większe od orzecha włoskiego, kładziemy na papierze i lekko spłaszczamy.

    Pieczemy 175 stopniach, z termoobiegiem przez 10 - 12 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować