Mięciutkie, Ciasteczka Bananowo Migdałowe / Bez Mąki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka chociaż są bez mąki i jajek to smakują wspaniale, są mocno czekoladowe, mięciutkie i co najważniejsze zachowują to miękkość.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 25 ciastek



    2 dojrzałe banany (waga przed obraniem 460 g )
    130 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego)
    1/4 łyżeczki sody
    20-25 g kakao
    60 g kaszy manny
    jeśli banany są mało słodkie to ewentualnie 3-4 łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Mięciutkie, ciasteczka bananowo migdałowe / bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięciutkie, Ciasteczka Bananowo Migdałowe / Bez Mąki 1. 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce (banany kroimy w plasterki i miksujemy całość) można w malakserze. Odstawiamy na około 5-10 minut.

    2. Blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy porcje ciasta formując ciasteczka :)
    Pieczemy w 170 stop (grzanie góra dół i termoobieg) przez około 12-15 minut



    Upieczone wykładamy na kratkę do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Masło Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować