Ciasteczka chociaż są bez mąki i jajek to smakują wspaniale, są mocno czekoladowe, mięciutkie i co najważniejsze zachowują to miękkość.
10 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na około 25 ciastek
2 dojrzałe banany (waga przed obraniem 460 g )
130 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego)
1/4 łyżeczki sody
20-25 g kakao
60 g kaszy manny
jeśli banany są mało słodkie to ewentualnie 3-4 łyżeczki miodu
Mięciutkie, ciasteczka bananowo migdałowe / bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce (banany kroimy w plasterki i miksujemy całość) można w malakserze. Odstawiamy na około 5-10 minut.
2. Blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy porcje ciasta formując ciasteczka :)
Pieczemy w 170 stop (grzanie góra dół i termoobieg) przez około 12-15 minut
Komentarze