Ciasteczka bananowo-owsiane bez tłuszczu, mąki i jajek

5 (145 ocen)

Do przygotowania tych ciasteczek wystarczą już 2 składniki, reszta dodatków zależy od nas. To niedrogi i zdrowy sposób, na małe, słodkie co nieco do kawy, albo na drugie śniadanie. Polecam, są bardzo pożywne i takie pyszne - z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie i słodkie.

Składniki:

  • - 2 duże, dojrzałe banany,
    - 8 łyżek płatków owsianych,
    - łyżka siemienia lnianego,
    - łyżka otrębów owsianych,
    - 2 łyżki rodzynek.
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Ciasteczka bananowo-owsiane bez tłuszczu, mąki i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki płuczemy, dokładnie osączamy i ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki. Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy na papkę. Do rozdrobnionych bananów dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, otręby i rodzynki. Całość dokładnie mieszamy.
  • Ciasteczka bananowo-owsiane przed pieczeniem) 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Na papier wykładamy po 1 łyżce ciasta formując okrągłe ciasteczka.
    Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C, pieczemy na złoty kolor przez ok. 18-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Otręby Płatki Rodzynki Siemię lniane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować