Mam na imię Iwona. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się jakieś 20 lat temu, wtedy właśnie zaistniała potrzeba ugotowania barszczu czerwonego, tylko pytanie jak. Prowadzę blog kulinarny Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni
Delikatny rosołek na indyku. Inny niż tradycyjny rosół, ale równie pyszny. Pomimo braku przypraw jest bardzo aromatyczny. Pamiętajcie, że czym dłużej gotujemy wywar, tym jest bardziej esencjonalny przez co smaczniejszy.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 15.03.2017 19:00 opublikował przepis:
Co powiecie na przepyszne gruzińskie pierożki Chinkali ? Czy wiecie, że cała tajemnica tkwi w farszu ? Chinkali podajemy posypane pieprzem, natką pietruszki. I na koniec bardzo ważna sprawa ! Chinkali nie kroimy, chinkali jemy rękoma, łapiemy za ogonek, odwracamy i najpierw wypijamy pyszny rosół.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 09.03.2017 15:04 opublikował przepis:
No po prostu rewelacja ! panierowany kabaczek na stałe wejdzie do mojego menu. Jest tak pyszny, że zjadłam wszystko co usmażyłam z nikim się nie dzieląc.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 17.09.2016 15:04 opublikował przepis:
Teraz kiedy mamy wysyp śliwki węgierki to szkoda by było nie zrobić knedli ze śliwkami. Pysznych soczystych polanych masełkiem z bułką tartą. Do tego trochę cukru, cynamonu i mamy niebo w gębie.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 16.09.2016 11:39 opublikował przepis:
Kombinacje kombinacje czasami z takiego kombinowania może wyjść dość ciekawe danie. Pierś z kurczaka w sosie musztardowym, danie które pasuje do ryżu, kaszy, makaronu czy ziemniaków.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 15.09.2016 12:20 skomentował:
To już moje drugie podejście do tych drożdżówek. Są super ! z wierzchu chrupące a w środku mięciutkie. Do ciasta dodałam karob czyli mączkę z chleba świętojańskiego. To taki odpowiednik kakao tylko zdrowszy. Zawiera witaminy z grupy B, B1, B2, B3 a także A, E i D.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 15.09.2016 11:41 opublikował przepis:
Danie, które ma same zalety, po pierwsze jest bardzo smaczne, po drugie nie da się zrobić mało co zapewnia nam wyżerkę co najmniej na dwa dni, po trzecie możemy je zjeść z pajdą chleba bez konieczności gotowania ziemniaków.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 10.06.2016 13:54 opublikował przepis:
Tarta z kurczakiem i brokułami na spodzie pszenno – gryczanym. Wszystko zalane sosem śmietanowo – majonezowym. Podchodziłam do niej dwukrotnie, raz piekłam od razu wszystko razem, drugi raz podpiekłam sam spód a dopiero później dołożyłam resztę składników. Wersja z podpieczonym spodem jest najlepsza
Użytkownik Gospodyni
w dniu 10.06.2016 13:46 opublikował przepis:
Próbowaliście już połączenia sardynek i awokado ? Jak nie, to konieczenie musicie spróbować ! Wyglądem może nie zachęca ale jeśli chodzi o smak to po prostu poezja.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 10.06.2016 13:09 opublikował przepis:
Mam dzisiaj dla was przepis na grecki sos tzatziki. Sos którego podstawą jest gęsty jogurt, świeży ogórek i dużo czosnku. Do mojego dodatkowo dodaje koperek i szczypiorek. Sos który świetnie pasuje do dań z grilla i pieczonych ziemniaków. Jak również znakomicie smakuje z kromką chleba.
Użytkownik Gospodyni
w dniu 10.06.2016 13:05 opublikował przepis:
Jak dla mnie to najlepsze danie obiadowe, choćby dlatego, że kocham makarony ! A makaron w zestawieniu z sosem alla bolognese to po prostu bajka ;) Prawdziwy sos bolognese składa się z mięsa i warzyw oraz z niewielkiej ilości pomidorów. I teoretycznie nie powinno się go podawać z makaronem spaghett
Użytkownik Gospodyni
w dniu 10.06.2016 12:43 opublikował przepis:
Szybka prosta potrawa. Wystarczy posiadać ugotowany makaron, a ten zawsze u nas zostaje ;) niewykorzystany do zupie. Oprócz makaronu, potrzebujemy jajka i jakąś kiełbasę lub wędlinę