Gospodyni

Gospodyni

O mnie:

Mam na imię Iwona. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się jakieś 20 lat temu, wtedy właśnie zaistniała potrzeba ugotowania barszczu czerwonego, tylko pytanie jak. Prowadzę blog kulinarny Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

Liczba punktów za aktywność
152
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
Krem z pieczonego kalafiora
Użytkownik Gospodyni w dniu 17.03.2017 14:08 opublikował przepis :

Krem z pieczonego kalafiora

Zrobiłam dzisiaj zupę – krem z pieczonego kalafiora w połączeniu z pieczonym czosnkiem. Nawet nie wiecie, jaka wyszła pychota :)

Chipsy z kolorowych ziemniaków
Użytkownik Gospodyni w dniu 17.03.2017 14:02 opublikował przepis :

Chipsy z kolorowych ziemniaków

Spotkałam się już z fioletowym kalafiorem ale z ziemniakami nigdy. I właśnie dzisiaj będąc na zakupach, dojrzałam fioletowe ziemniaki. I proszę jakie cudne chipsy wyszły ;)

Lekki rosół na indyku
Użytkownik Gospodyni w dniu 17.03.2017 13:59 opublikował przepis :

Lekki rosół na indyku

Delikatny rosołek na indyku. Inny niż tradycyjny rosół, ale równie pyszny. Pomimo braku przypraw jest bardzo aromatyczny. Pamiętajcie, że czym dłużej gotujemy wywar, tym jest bardziej esencjonalny przez co smaczniejszy.

Chinkali
Użytkownik Gospodyni w dniu 15.03.2017 19:00 opublikował przepis :

Chinkali

Co powiecie na przepyszne gruzińskie pierożki Chinkali ? Czy wiecie, że cała tajemnica tkwi w farszu ? Chinkali podajemy posypane pieprzem, natką pietruszki. I na koniec bardzo ważna sprawa ! Chinkali nie kroimy, chinkali jemy rękoma, łapiemy za ogonek, odwracamy i najpierw wypijamy pyszny rosół.

Zupa ogórkowa z białą fasolą
Użytkownik Gospodyni w dniu 09.03.2017 15:04 opublikował przepis :

Zupa ogórkowa z białą fasolą

dzisiaj ogórkowa i to nie taka zwykła, bo z dodatkiem fasoli. No po prostu rewelacja. Zrobiłam ją po raz pierwszy i już wiem, że nie ostatni.

Koperkowo – tymiankowa dorada
Użytkownik Gospodyni w dniu 09.03.2017 14:43 opublikował przepis :

Koperkowo – tymiankowa dorada

Cały czas się zastanawiam, dlaczego dopiero teraz zrobiłam tak pyszną rybę, jaką jest dorada. Białe, soczyste mięso. Po prostu pycha. Fakt ma trochę ości, ale jak umiejętne się za nią zabrać to nie jest tak źle. Palce lizać.

Krem z pasternaku
Użytkownik Gospodyni w dniu 09.03.2017 14:33 opublikował przepis :

Krem z pasternaku

Zupa jest fantastyczna, bardzo aksamitna, o niepowtarzalnym smaku. I ten cudowny cytrynowy aromat roznoszący się po domu. Jeżeli jeszcze nie jedliście pasternaku, to koniecznie spróbujcie, bo naprawdę warto.

chipsy z pasternaku
Użytkownik Gospodyni w dniu 08.03.2017 13:12 opublikował przepis :

Chipsy z pasternaku

Chipsy z ziemniaków, jarmużu, dlaczego nie z pasternaku. Są rewelacyjne, polecam.

Brukselkowa na rosole
Użytkownik Gospodyni w dniu 12.10.2016 11:48 opublikował przepis :

Brukselkowa na rosole

Dzisiaj zupa brukselkowa. I to nie byle jaka bo na rosole, prawie wołowym. Prawie bo oprócz 500g pręgi dodałam 3 skrzydełka z kurczaka.