Chili con Carne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, łatwe w przygotowaniu i błyskawiczne danie, które można podać na wiele sposobów- z kaszą, ryżem czy zawinięte w placek tortilli.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,75 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowego lub dobrej jakości wieprzowego)
    -1 puszka kukurydzy konserwowej
    -1 puszka czerwonej fasoli
    -0,75 l passaty pomidorowej
    -1 puszka pomidorów krojonych
    -2 duże cebule
    -1 łyżka przyprawy uniwersalnej naturalnej
    -Po 1 łyżeczce: papryki słodkiej mielonej, papryki ostrej mielonej, soli, oregano, curry, przyprawy do gyrosa, cukru
    -pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, obsypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na rumiano około 2-3 minuty.
  • 2 2. Wrzucamy mięso, dodajemy paprykę słodką i ostrą, curry i przyprawę gyros. Dokładnie mieszamy i smażymy 7 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 3 3. Wlewamy passatę i dodajemy pomidory i pozostałe przyprawy. Dusimy 15 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy jeszcze w razie potrzeby pieprzem według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować