Befsztyk tatarski, czyli tatar wołowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Befsztyk tatarski to dobra przekąska dla smakoszy surowego mięsa wołowego. Odpowiednim mięsem jest jak najświeższa polędwica drobno posiekana ewentualnie dla wygody zmielona.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
    oliwa z oliwek
    4 żółtka
    4 ogórki kiszone
    2 cebule
    kilka grzybów marynowanych
    3 rzodkiewki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Tatar Przekąski

Befsztyk tatarski, czyli tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, grzyby i cebulę kroimy w kostkę.

    Mięso drobno siekamy, doprawiamy solą, pieprzem i łączymy z oliwą.
    Formujemy z mięsa kule, lekko je ugniatamy, kładziemy na talerzu i w środku każdej porcji robimy zagłębienie.

    W przygotowanych dołkach umieszczamy po jednym żółtku.
    Dookoła mięsa układamy drobno pokrojone grzyby marynowane, cebulę, ogórki i przecięte rzodkiewki.

    Befsztyk tatarski schładzamy w lodówce.

Porady

Z uwagi na surowe mieso i żółtko, nie zostawiajmy tatara do następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Mięso Warzywa Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować