Czarek

Czarek

Dąbrowa Górnicza

O mnie:

Od młodości mam umiłowanie do kuchni. Lubię gotować i tworzyć swoje przepisy kulinarne.

Liczba przepisów: 139

Obserwujących: 2

 
Wiadomość
Użytkownik Czarek w dniu 25.10.2022 16:30 skomentował:

Krucho- drożdżowy jabłecznik z pianką

Użytkownik Czarek w dniu 13.07.2022 05:51 opublikował przepis:

Chleb pszenny na żytnim zakwasie.

Polecam chleb pszenny z pestkami dyni i słonecznika. Prosty w przygotowaniu i zawsze upiecze się ładny, smaczny, swojski chleb.
Użytkownik Czarek w dniu 12.07.2022 11:12 opublikował przepis:

Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.

Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują jak pikle. Świetnie nadają się jako dodatek do różnych dań obiadowych.
Użytkownik Czarek w dniu 12.07.2022 10:58 opublikował przepis:

Kiszone ogórki śremskie na zimę.

Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są kiszeniaki śremskie, najlepsze są małe, zdrowe ogóreczki.
Użytkownik Czarek w dniu 12.07.2022 10:46 opublikował przepis:

Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej.

Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony, od ponad 30 lat robię według tego przepisu.
Użytkownik Czarek w dniu 12.07.2022 10:36 opublikował przepis:

Pikle z ogórków.

Jest to stary, przedwojenny przepis na pikle z ogórków. Przepis z domowego zeszytu. Pikle są świetnym dodatkiem do dań głównych.
Użytkownik Czarek w dniu 12.11.2021 07:45 opublikował przepis:

Kiełbasa swojska Czarka.

Prosta w wykonaniu, smaczna swojska kiełbasa zrobiona z mięsa wieprzowego, łopatki i karczku.
Użytkownik Czarek w dniu 10.09.2021 09:11 opublikował przepis:

Prawdziwki marynowane po mazursku w zalewie octowo grzybowej według Czarka

Bardzo smaczne grzybki, idealne jako dodatek do wielu potraw. Do gotowania grzybków dodaję 50 gram octu żeby grzyby nie były śliskie, oraz żeby nie wygotował się pigment koloru grzybków. Do marynowania używamy twarde i zdrowe grzybki. Grzybki są naprawdę rewelacyjne.
Użytkownik Czarek w dniu 14.01.2021 06:02 opublikował przepis:

Mielonka tyrolska

Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska, prosta w zrobieniu, idealna do kanapek.
Użytkownik Czarek w dniu 06.01.2021 11:57 opublikował przepis:

Rogale z nadzieniem bakaliowym

Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku i bakalii w polewie czekoladowej, posypane migdałami i orzechami.

To może cię zainteresować