BEFSZTYK TATARSKI

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Każda dobra domówka nie może obyć się bez tzw. tatara, dobrze przygotowany ucieszy podniebienie

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
    1 łyżka wody
    2 łyżki przyprawy do zup w płynie
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
    1 duża cebula
    6-7 ogórków kiszonych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar Przekąski

Befsztyk tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy z błon, drobniutko siekamy. Dodajemy wodę, olej, przyprawę, wmasowujemy w mięso poprzez delikatnie mieszanie. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem. Podajemy obłożone posiekaną cebulą i kiszonym ogórkiem. Możemy na mięso wybić żółtko w przygotowane do tego zagłębienie. ( Jajko najpierw sparzamy).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować