Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

4.51 (178 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dobrze przyprawiona przystawka z wołowiny, która idealnie komponuje się z kwaśnymi ogórkami i wyrazistą, przyjemnie ostrą cebulą świetnie sprawdza się od lat na polskim imprezowym stole.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 650g wołowiny extra np. ligawa
    3 kiszone ogórki
    1 cebula
    3 żółtka
    4 łyżki oleju rzepakowego
    3 łyżki maggi
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe dokładnie umyć, osuszyć i zmielić maszynką do mielenia mięsa.
  • 2. Mięso przełożyć do miski, dodać żółtka, olej, maggi i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Ogórki kiszone i cebulę drobno pokroić.
  • 4. Z gotowej masy wołowej uformować kuleczki, ułożyć na półmisku, a dookoła ułożyć pokrojoną cebulę i kiszonego ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ogórek Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować