Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

  • wyświetlono: 690 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Dobrze przyprawiona przystawka z wołowiny, która idealnie komponuje się z kwaśnymi ogórkami i wyrazistą, przyjemnie ostrą cebulą świetnie sprawdza się od lat na polskim imprezowym stole.

Ewelina Marcin
  • 8 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

650g wołowiny extra np. ligawa
3 kiszone ogórki
1 cebula
3 żółtka
4 łyżki oleju rzepakowego
3 łyżki maggi
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

  • 1. Mięso wołowe dokładnie umyć, osuszyć i zmielić maszynką do mielenia mięsa.
  • 2. Mięso przełożyć do miski, dodać żółtka, olej, maggi i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Ogórki kiszone i cebulę drobno pokroić.
  • 4. Z gotowej masy wołowej uformować kuleczki, ułożyć na półmisku, a dookoła ułożyć pokrojoną cebulę i kiszonego ogórka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulawołowinaogórekprzekąskakolacjazakąskana obiadsmaczneszybkieciekawetatarwołowe

Komentarze

Podobne przepisy

 Tatar wołowy

Dodane przez: quchniakaroli

Tatar wołowy

Tatar wołowy między innymi jest...

Tatar wołowy

Dodane przez: anaid123

Tatar wołowy

Klasyczny befsztyk tatarski z siekanej...

Tatar wołowy

Dodane przez: Goszka

Tatar wołowy

Tak przygotowany tatar, z dużą...

Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty

Dodane przez: MonaLiza

Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty

Tatar ze śledzia z dodatkiem kiszonej...

rożki z serem, szynką i ogórkiem kiszonym

Dodane przez: kasiac

Francuskie rożki z serem, szynką i ogórkiem...

Dodanie ogórka kiszonego sprawia,...

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Dodane przez: EwaSidor

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Bardzo smaczna przystawka z surowego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE