Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

  • wyświetlono: 1748 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo dobry jako zakąska do procentów :)

Czarek
  • 3 porcje
  • 80min
  • Łatwy

Składniki

350 gram wołowiny (polędwica),
3 żółtka
sól, ostra papryka i pieprz do smaku
1 łyżka oliwy
1 mała cebula
3 ogórki korniszony
magi

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

  • 1. Schłodzone mięso wołowe bardzo drobno siekamy lub mielimy 2 razy przez sitko 2,5 mm., doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dodajemy również oliwę, dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na godzinę. Cebulę i ogórki bardzo drobno siekamy. Z mięsa wołowego formujemy 3 kule, po środku każdej kuli robimy wgłębienie, w które wkładamy żółtko. Przekładamy tatara na talerz, obkładamy posiekanymi dodatkami cebulką i ogóreczkami drobno pokrojonymi oraz przyprawiamy magi.
    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuimprezatatarzagrychatatar_wołowy_befsztyk_tatarskibefsztyk_tatarski

Komentarze

Podobne przepisy

wołowy tatar

Dodane przez: kasienka1987

wołowy tatar

coś dla miłośników surowego mięsa!

Tatarowy torcik

Dodane przez: Wioleczka1

Tatar wołowy

Ładnie wyglądający tatarowy torcik

tatar wołowy

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Tatar wołowy - król przystawek

Dawniej król PRLowskiego stołu...

tatar

Dodane przez: bieniaszka

Tatar wołowy

Ze świeżym chlebkiem smakuje wybornie....

tatar wołowy

Dodane przez: majka190382

TATAR WOŁOWY

Najlepiej smakuje w towarzystwie...

image-0qlm7ok

Dodane przez: malesia3

Tatar wołowy

Ulubione danie Polaków .Polecam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE