Surówka z kapusty w sosie jogurtowo-musztardowym

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Uwielbiam wszelkiego rodzaju surówki do obiadu. Tym razem proponuję Wam chrupiącą surówkę w lekkim sosie jogurtowym.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Surówka:

    1/2 średniej białej kapusty

    jabłko

    duża marchew

    czerwona cebula

    mały pęczek szczypiorku

    łyżka soku z cytryny



    Sos:

    1 szkl gęstego jogurtu naturalnego

    1-2 łyżki kwaśnej śmietany

    łyżka musztardy sarepskiej

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty w sosie jogurtowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Jabłko i marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek posiekać.

    Wszystkie składniki na sos wymieszać. Warzywa przełożyć do dużej miski, polać sosem, doprawić do smaku. Surówkę odstawić w chłodne miejsce na godzinę aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować