Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

4.09 (286 ocen)

Pyszny i szybki obiad. Przygotowanie sosu zajmuje tyle czasu co ugotowanie makaronu.

Składniki:

  • 250 g makaronu wstążki
    1 łyżki masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    2 spore garści świeżego szpinaku
    puszta tuńczyka w sosie własnym
    1 szkl śmietanki 30%
    sól, świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.09 (286 ocen)

Zobacz również:

Ryba Sosy Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szpinak opłukać i osuszyć. Na maśle zeszklić posiekany czosnek. Dodać szpinak i smażyć kilka minut aż liście zwiędną. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka. Wlać śmietankę, doprawić do smaku i podgrzewać aż sos zgęstnieje. Przełożyć ugotowany makaron i wymieszać. Podawać oprószony świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ryby Szpinak Tuńczyk Śmietanka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować