
Dodane przez: Anitka0804
Zazwyczaj makaron ze szpinakiem robiłam z śmietanką 30% i białym makaronem. Tym razem pokusiłam się o zdrowszą wersję tego dania. Biały makaron zastąpiłam razowym, pierś z kurczaka piersią z indyka, a tłustą śmietankę lekkim śmietankowym serkiem. Dodatkowo danie wzbogaciłam suszonymi pomidorami. Wyszło pysznie, lekko i zdrowo, sos jest kremowy i śmietankowy i w niczym nie ustępuje temu z tłustej śmietanki. Danie tego rodzaju przygotowuje się ekspresowo, a zjedzą je ze smakiem zarówno dorośli jak i dzieci (przetestowane na mojej czterolatce:))
Joanna Kryla
Makaron razowy z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Dodane przez: EdytaGotuje
Świetne połączenie smaków- łagodnego...
Dodane przez: yyrudayy
Wszyscy w domu jesteśmy wegetarianami,...
Dodane przez: aga3103
Ostatnio odkryty przepis na szybkie...
Dodane przez: Izabela_2194
Proste i szybkie w wykonaniu! zamiast...
Dodane przez: aga3103
Błyskawiczne i pyszne danie obiadowe...
Dodane przez: anamarisworld
Makaron pappardelle z dynią, suszonymi...
Komentarze