Kolejny raz kisiłam buraki na zakwas do barszczu. Aby nie wyrzucać kiszonych buraków zrobiłam z nich sałatkę. Sałatka wyszła naprawdę pyszna-wyrazista w smaku za sprawą buraków, które kisiły się z mnóstwem czosnku.
20 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
2 kiszone buraki w plasterkach
4 jajka
2 małe ogórki kiszone
biała część pora
1/2 kwaśnego jabłka
1 czubata łyżka majonezu
sól i pieprz
Sałatka z kiszonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki, jabłko i ogórki pokroić w drobną kostkę. Pora umyć i oczyścić, pokroić w cieniutkie paseczki, dodać do buraków i ogórków. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kosteczkę dodać do buraków, pora i ogórka. Do miski z warzywami i jajami dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić. Smacznego!
Komentarze