Makaron z pieczarkami i kaparami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste danie w zaledwie 30 minut.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 400 g makaronu (świderki)
    300 g pieczarek
    mała puszka koncentratu pomidorowego
    2 łyżki kaparów
    5 łyżek białego wytrawnego wina
    olej do smażenia
    250 ml śmietany 18%
    szczypta cukru
    sól
    pieprz
    koperek
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron z pieczarkami i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, przełożyć na półmisek.
    Koncentrat pomidorowy przełożyć do miseczki i wymieszać z winem i cukrem. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać koncentrat i gotować przez chwilę do wyparowania alkoholu. Kolejno wlać śmietanę i dodać kapary, dusić pod przykryciem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Gotowy sos wylać na makaron. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapary Makaron Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować