Galareta z kurczaka

5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zostają Wam udka z rosołu? Nic prostszego, w kilka minut przyrządzicie galaretę drobiową z dodatkiem warzyw.

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    2 udka ( z rosołu)
    2 marchewki (z rosołu)
    2 jajka
    kilka marynowanych cebulek (opcjonalnie)
    gałązka natki pietruszki
    4 łyżki groszku konserwowego
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 opakowanie żelatyny (na litr płynu)
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Galareta z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plastry. Mięso z udek oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w talarki.
    Rosół przecedzić przez sito. Zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, ostudzić.
    Do niewielkich naczynek nakładać w dowolnej kolejności jajko, mięso, marchewkę, natkę, groszek i kukurydzę. Całość zalać rosołem z żelatyną, odstawić do lodówki do pełnego stężenia. Podawać polane cytryną lub octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Kurczak Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować