Galareta z kurczaka

  • wyświetlono: 897 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

Zostają Wam udka z rosołu? Nic prostszego, w kilka minut przyrządzicie galaretę drobiową z dodatkiem warzyw.

Hrabina w kuchni
  • 6 porcje
  • 300min
  • Łatwy

Składniki

1 litr rosołu
2 udka ( z rosołu)
2 marchewki (z rosołu)
2 jajka
kilka marynowanych cebulek (opcjonalnie)
gałązka natki pietruszki
4 łyżki groszku konserwowego
4 łyżki kukurydzy konserwowej
1 opakowanie żelatyny (na litr płynu)

Sposób przygotowania przepisu:

Galareta z kurczaka

  • 1. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plastry. Mięso z udek oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w talarki.
    Rosół przecedzić przez sito. Zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, ostudzić.
    Do niewielkich naczynek nakładać w dowolnej kolejności jajko, mięso, marchewkę, natkę, groszek i kukurydzę. Całość zalać rosołem z żelatyną, odstawić do lodówki do pełnego stężenia. Podawać polane cytryną lub octem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakprzystawkagroszekmarchewkajajkorosółudka z rosoługalareta drobiowatymbalikitymbaliki drobiowe

Komentarze

Podobne przepisy

Nugetsy

Dodane przez: JulkaTomeczek

Nuggetsy z kurczaka

Złociste i chrupiące kotleciki...

tortille z kurczakiem

Dodane przez: wiola

Tortille z pieczonym kurczakiem

Tortille z powodzeniem możecie...

Babeczki z kurczakiem

Dodane przez: ankad21

Babeczki z kurczakiem

Pyszne babeczki w wytrawnej odsłonie...

Roladki

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Roladki z cukinii z kurczakiem

Dziś polecam fajną sezonową przystawkę,...

Jogurtowy podpłomyk z kurczakiem, serem i brzoskwiniami

Dodane przez: igraszki losu

Jogurtowy podpłomyk z kurczakiem, serem

Podpłomyki to genialny pomysł na...

PIECZONE NUGGETSY Z KURCZAKA

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE NUGGETSY Z KURCZAKA

Mięso w chrupiącej panierce!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE