1.Ciasto kakaowe:
W garnku roztopić margarynę lub masło dodać kakao, wodę, cukier i cukier waniliowy, mieszając gotować 5 minut. Żółtka oddzielić od białek. Kiedy masa ostygnie dodać 4 żółtka i dokładnie wymieszać. Odlać pół szklanki masy i wykorzystać jako polewę. Do pozostałej części dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wylać do formy (ok.25x35) wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:
Masło utrzeć na gładką masę, dodać cukier, zmielony ser, żółtka oraz budyń. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z serem. Masę serową wyłożyć na ciemne ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury ok.180°C przez ok. 60 min. Wystudzić. Polać odlaną masą, a wierzch posypać migdałami lub wiórkami kokosowymi.
Komentarze