Rosół drobiowo-wołowy

  • wyświetlono: 232 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 2

Pyszny i rozgrzewający, najlepszy na wszelkie przeziębienia,

Hrabina w kuchni
  • 6 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

Na ok. 5 litrowy garnek
2-3 udka z kurczaka
ok. 500 g szpondra wołowego
4-5 marchewek
1-2 pietruszki
mały seler
kawałek pora
1 cebula
1 ząbek czosnku
liść laurowy (opcjonalnie)
ziele angielskie (opcjonalnie)
3-4 suszone grzyby
gałązka natki pietruszki
gałązka lubczyku
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Rosół drobiowo-wołowy

  • 1. Mięso dokładnie umyć. Przygotować 5 l garnek, mięso zalać zimną wodą. Po zagotowaniu zebrać szumowiny. Cebulę, obrać opalić nad ogniem. Marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek obrać ze skórki. Dodać warzywa, grzyby i zioła. Gotować na wolnym ogniu, tak aby tylko pyrkał przez ok. 3 godziny. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupamarchewobiadniedzielny obiadrosółszponderrosół z udekpiertuszka

Komentarze

Podobne przepisy

Rosół drobiowo-wieprzowy

Dodane przez: justi2401

Rosół drobiowo-wieprzowy

Podobno dobra gospodyni to taka,...

wołowo drobiowy

Dodane przez: paolineczka

Rosół wołowo-drobiowy

Tradycyjny polski rosół, gotowany...

Rosół wołowy inaczej

Dodane przez: Kloruś

Rosół wołowy inaczej

Tradycyjny rosół wcale nie musi...

rosół

Dodane przez: Martyna1991

Rosół drobowo-wieprzowo-wołowy

Przebywając na tym portalu dopiero...

Azjatycki rosół

Dodane przez: rzelkazag

Azjatycki rosół wołowy

Intensywny smak i aromat tej zupy,...

Rosół wołowy z grzybami

Dodane przez: kasik1p3

Rosół wołowy z grzybami

Aromatyczny, cudownie rozgrzewający...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE