Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, mega zdrowe a do tego dietetyczne danie. Idealne jako samodzielny posiłek wegetariański lub dodatek do ryb czy mięs. Lekko cytrynowe, z dodatkiem chrupiących pistacji. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    •pęczek szparagów zielonych
    •2-3 łyżki oleju rzepakowego
    •2-3 łyżki pistacjowo-pietruszkowego pesto
    •200 g chudego twarogu
    •garść pistacji
    •skórka otarta z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wx1s9w 1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części. Zielonych nie musimy obierać. Związujemy w pęczek tak, by główki były na tej samej wysokości. Gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej wodzie pamiętając, by główki szparagów znajdowały się nad powierzchnią wody.
  • image-0ij8mo1 2. Ugotowane odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pesto, skórkę z cytryny i podgrzewamy.
  • image-099qn5b 3. Dodajemy szparagi. Całość delikatnie mieszamy. Rozkruszamy twaróg. Przekładamy na talerze, posypujemy pistacjami. Smacznego!

  • image-0ju1xnv 4. Rozkruszamy twaróg. Przekładamy na talerze, posypujemy pistacjami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować