Zdrowe ciasteczka potrójnie kokosowe- bezglutenowe, bez białego cukru, na mące kokosowej

4.49 (178 ocen)

  • 30 min

Zapraszam na pyszne ciasteczka potrójnie kokosowe- na kokosowej mące, oleju i mleczku. Bez białego cukru, za to na ksylitolu. Ciasteczka wychodzą bardzo delikatne, kruche i rozpływające się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 32 ciasteczka


    •1 ½ szklanki mąki kokosowej
    •200 g oleju kokosowego
    •1 szklanka mleczka kokosowego bio
    •Szczypta soli
    •4 żółtka
    •¾ szklanki ksylitolu

Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Kokosanki

Zdrowe ciasteczka potrójnie kokosowe- bezglutenowe, bez białego cukru, na mące kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu łączymy składniki suche- mąkę, sól, ksylitol. Dodajemy olej kokosowy i dokładnie siekamy. W oddzielnym naczyniu łączymy żółtka i mleczko kokosowe. Składniki mokre dodajemy do masy wyrabiając jednolite ciasto. Kiedy uzyskamy pożądaną zwartą konsystencję ciasta, formujemy z niego małe kuleczki, które następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczamy. Pieczemy ok. 25 minut, temp. 180 stopni termoobieg. Ciastka studzimy na kratce. Smacznego!

Porady

Po wyjęciu z piekarnika pozostawmy je na 5 minut na blaszce, następnie bardzo delikatnie przełóżmy za pomocą szpatułki na kratkę i pozwólmy im powoli wystygnąć. Sprawdzą się jako zdrowa słodka przekąska dla małych dzieci, chociaż jestem pewna, że i duże nimi nie pogardzą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować