Kalafiorowe gofry z musem owocowo-pomidorowym na bazie truskawek, jabłek i pomidorów serwowane z ulubionymi serami. Idealnie sprawdzą się jako przystawka
Wytrawne gofry kalafiorowe z musem truskawkowo-jabłkowo-pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od przygotowania gofrów. Łączymy suche składniki- kalafior, mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. W oddzielnej misce łączymy jajka, mleko, miód oraz olej. W malakserze blendujemy suszone pomidory. Dodajemy składniki suche. Stopniowo przelewamy składniki mokre cały czas pulsacyjnie blendując.
2. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy odrobiną oleju, wykładamy po łyżce ciasta i pieczemy gofry.
3. W między czasie przygotowujemy wytrawny mus. Blendujemy pozbawione szypułek truskawki, jabłko ze skórką oraz suszone pomidory. Doprawiamy miodem, octem, imbirem, solą i pieprzem.
Gofry podajemy z musem, serem korycińskim lub ulubionym twarogiem oraz listkami świeżej bazylii. Tak skomponowane gofry idealnie sprawdzą się jak elegancka przystawka. Smacznego!
Komentarze