Gofry ryżowo-cieciorkowe z bananowym musem

4.5 (196 ocen)

  • 20 min

Zapraszam na pyszne i zdrowe gofry na bazie mąki z ciecierzycy i mąki ryżowej. Całość posłodziłam cukrem brzozowym i zaserwowałam z pysznym naturalnie słodkim musem bananowym. Zdrowe małe co nieco- idealne na śniadanie, podwieczorek czy deser.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:



    · 4 żółtka

    · 1 szklanka mąki z ciecierzycy BIO

    · 1 szklanka mąki ryżowej BIO

    · szczypta soli

    · 1/2 szklanki ksylitolu

    · łyżka ekstraktu z wanilii

    · 1/4 szklanki oleju rzepakowego

    · 1szklanka mleka ryżowego z migdałami BIO


    · 1 łyżeczka sody


    MUS BANANNOWY :

    •2 dojrzałe banany
    •łyżeczka dobrego kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry ryżowo-cieciorkowe z bananowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy suche składniki- mąki, sól, sodę i ksylitol. W oddzielnej misce łączymy żółtka, mleko, olej i ekstrakt waniliowy. Stopniowo przelewamy składniki mokre do suchych, ciasto mieszamy miotełką, aby nie powstały grudki. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy odrobiną oleju, wykładamy po łyżce ciasta i pieczemy gofry. Podajemy z musem bananowym - banany rozdrabniamy widelcem na pastę, pod koniec dodając łyżeczkę kakao. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować