Wiele osób nie wyobraża sobie gotowania bez używania cukru. Najczęściej wykorzystywany jest do przyrządzenia ciast i deserów. Jednak warto sięgać po cukier, który ma bardziej zróżnicowany smak i z powodzeniem można go wykorzystać do przygotowania obiadu lub kolacji. Oto 3 przepisy na dania azjatyckie, które w nieoczywisty sposób sięgają po cukier.
Użytkownik
Anna Daniluk
w dniu 16.04.2021 14:56 opublikował artykuł:
Trzeba przyznać, że lubimy praktyczne akcesoria, które są wytrzymałe i łatwe w utrzymaniu czystości. Do tego można przebierać w licznych wzorach i kolorach, dopasowując do wnętrza swojej kuchni. Ceraty do niedawna uważane były za przeżytek, teraz wracają z impetem. Podpowiadamy, jakie egzemplarze wybrać i jak urozmaicić wnętrze.
Użytkownik
Anna Daniluk
w dniu 22.02.2021 18:00 skomentował:
W przedświątecznym szale zakupów można czuć się nieco zagubionym. Jeżeli szukacie prezentu na Mikołajki lub na Wigilię, to podpowiadamy pięć prezentów idealnych dla miłośników gotowania. W szczególności mogą się ucieszyć z tych rzeczy osoby, które cenią sobie sprytne sposoby na gotowanie, różnorodne gadżety i nowe smaki. Oto 5 gadżetów dla domowych szefów kuchni, którzy cenią sobie pomysłowość.
Użytkownik
Anna Daniluk
w dniu 02.11.2020 09:30 opublikował artykuł:
Małgorzata Nagat i Agata Stankiewicz to znany duet cukierniczy, który przepisy na ciasta i desery prezentuje w programie telewizyjnym „Dziewczyny z wypiekami”. Po raz drugi możemy zagłębić się proponowane przez nie receptury w postaci książki. Czy w książce są same czasochłonne wypieki? Czy należy mieć specjalny sprzęt do ich wykonania? Sprawdziliśmy, co zawiera książka „Dziewczyny z wypiekami. Na 4 pory roku”.
Użytkownik
Anna Daniluk
w dniu 21.09.2020 16:02 opublikował artykuł:
Od dawna wiadomo, że wiele produktów z kuchennej szafki lub z lodówki z powodzeniem użyjemy do pielęgnacji urody. Nasze mamy i babcie często przygotowywały sobie maseczki ze świeżych drożdży albo okładały twarz obierkami ze świeżych ogórków. Piękną cerę uzyskamy również, stosując jogurt naturalny, miód czy napar z lawendy a przy tym będą pięknie pachnieć. Zobaczcie, jakie 5 najlepszych kosmetyków jest wartych uwagi.
Użytkownik
Anna Daniluk
w dniu 18.09.2020 15:56 opublikował artykuł:
Owsianka najczęściej kojarzy się ze śniadaniem podawanym na słodko. Płatki owsiane zalewane są mlekiem albo wodą i serwowane w otoczeniu sezonowych owoców. Czasem wzbogaca się je orzechami, prażonymi nasionami np.: słonecznika lub dorzuca suszone owoce. Jednak nie zawsze tak musi być. Książka „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów” Edyty Stępczyńskiej podpowiada, jak inaczej przygotować pyszny posiłek. Sprawdziliśmy, co można znaleźć w książce „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów”.
Ostatnio skomentowane
Bigos z cukinii