Karkówka w sosie pieczarkowym

4.67 (12 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pomysł na szybki obiad.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g kotletów z karkówki
    2 torebki zupy pieczarkowej
    1 szklanka wody
    1 mały jogurt naturalny
    3 łyżki śmietany
    Suszona zielona pietruszka
    Sól, pieprz
    Tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.67 (12 ocen)

Karkówka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety z karkówki lekko rozbić, posilić i lekko popierzyć.
    Zupy pieczarkowe rozmieszać z wodą, dodać jogurt, śmietanę i suszoną natkę pietruszki. Schab lekko podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron. Następnie karkówkę ułożyć w naczyniu do zapiekania zalać przygotowaną z dodatkami zupą pieczarkową. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i zapiekać około 30minu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować