Kapuśniak na rosole

5 (5 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna i lekka.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Wywar drobiowy
    2 ugotowane udka (z rosołu)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3 ziemniaki
    25dag kiszonej kapusty
    2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 małe cebule
    2 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Mięso rozdrobnić.
    Warzywa dodać do bulionu, wywaru powinno być 2-3 cm ponad składniki zupy. Do zupy dodać też ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku. Warzywa gotować 10min i po tym czasie dodać poszatkowane kiszoną kapustę, jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przed dodaniem do zupy należy opłukać ją pod bieżącą wodą. Całość gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać rozdrobnione mięs oraz przecier pomidorowy, wymieszać, w razie potrzeby doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion drobiowy Ziemniaki Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować