Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i pieczarkami

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego. Można podać go z ziemniakami lub z chlebem. Im częściej jest odgrzewany, tym lepszy :)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg kiszonej kapusty
    80dag kiełbasy śląskiej
    50dag pieczarek
    1 cebula
    2 garście mrożonej włoszczyzny
    2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    3-4 ziarenka pieprzu
    1 łyżeczka kminku
    2 łyżeczki majeranku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1kg kiszonej kapusty
    80dag kiełbasy śląskiej
    50dag pieczarek
    1 cebula
    2 garście mrożonej włoszczyzny
    2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    3-4 ziarenka pieprzu
    1 łyżeczka kminku
    2 łyżeczki majeranku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz
    Olej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować