Pasta z jajek i żółtego sera

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasta ma intensywny, doskonały smak, mam nadzieję, że temu kto się skusi będzie smakowała.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    100-120g żółtego sera
    1-2 łyżki musztardy
    3-5 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    Posiekany szczypiorek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Pasta z jajek i żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka siekamy w drobniutką kosteczkę, tak aby bez problemu pasta smarowała się na pieczywie. Żółty ser trzemy na tarce o drobnych oczkach. W małej misce mieszamy na jednolitą masę musztardę, majonez i jogurt. Powstały sos łączymy z jajkami i żółtym serem. Dodajemy szczypiorek. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować