Tak przygotowana kiełbasa będzie idealnych dodatkiem do żurku. Choć ja przygotowałam ją w ten sposób z myślą o podaniu jej z chrzanem. Jest soczysta, delikatna, miękka i pyszna.
1 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
Biała kiełbasa
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
Kilka ziaren ziela angielskiego
Kilka liści laurowych
2 łyżeczki gorczycy
Biała kiełbasa parzona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek rozgnieść, zostawić w łupinkach, przełożyć do garnka z wodą. Dodać sól, ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe oraz ziarenka gorczycy. Garnek przykryć i zagotować wodę z dodatkami.
Do gotującej się wody włożyć białą kiełbasę. Woda przestaje wrzeć, obniżyła swoją temperaturę, wtedy należy wyłączyć gaz. Garnek z kiełbasą przykryć i pozostawić na 20minut. Po 20minutach parzenia kiełbasa będzie gotowa, idealna i pyszna.
Komentarze