Biała kiełbasa parzona

4.8 (5 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak przygotowana kiełbasa będzie idealnych dodatkiem do żurku. Choć ja przygotowałam ją w ten sposób z myślą o podaniu jej z chrzanem. Jest soczysta, delikatna, miękka i pyszna.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Biała kiełbasa
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    Kilka liści laurowych
    2 łyżeczki gorczycy
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Biała kiełbasa parzona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek rozgnieść, zostawić w łupinkach, przełożyć do garnka z wodą. Dodać sól, ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe oraz ziarenka gorczycy. Garnek przykryć i zagotować wodę z dodatkami.
    Do gotującej się wody włożyć białą kiełbasę. Woda przestaje wrzeć, obniżyła swoją temperaturę, wtedy należy wyłączyć gaz. Garnek z kiełbasą przykryć i pozostawić na 20minut. Po 20minutach parzenia kiełbasa będzie gotowa, idealna i pyszna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorczyca Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować